MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Usposabljanje za živo knjižnico

sreda, 16 oktober 2019 10:00
Usposabljanje za živo knjižnico foto: FB stran Živa knjižnica

V mladinskem centru bi radi v prihodnosti izvedli Živo knjižnico tudi v naših krajih, zato bomo organizirali usposabljanje na to temo. Nanj bi z veseljem povabili tudi vas, in sicer v sredo, 16. 10., med 10. in 12. uro v prostorih mladinskega centra.  

Če je še ne poznate, gre za sredstvo, s katerim preko inovativne metode aktivnega dialoga ozaveščamo in izobražujemo o človeških vrednotah, človekovih pravicah in spodbujamo razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Žive knjižnice sooči bralca/bralko z lastnimi predsodki in stereotipnimi predstavami ter nudi konkretno možnost srečati se v živo z lastnim stereotipom. Na dogodek Žive knjižnice namreč povabimo predstavnice in predstavnike različnih manjšin, družbeno ogroženih skupin oziroma vseh, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki, in ki so pripravljeni govoriti o svoji izkušnji ter jo deliti z obiskovalci knjižnice. Njih si lahko za pogovor »sposodijo« obiskovalci, kot si izposodimo knjige v knjižnici, gostje pa jim nato povedo o svojih življenjskih izkušnjah in odgovorijo na njihova vprašanja.

Prijave zbiramo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., udeležba brezplačna.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2