MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Dan poklicev

petek, 04 oktober 2019 08:00

Dan poklicev je priložnost za 150 devetošolcev iz okoliških osnovnih šol – Idrija, Sp. Idrija, Črni Vrh in Cerkno – da stopijo korak bližje sliki svoje željene prihodnosti, saj se na njem srečajo s predstavniki različnih srednjih šol in poklicev.

V petek, 4. oktobra, se bodo po skupinah sprehodili po tržnici srednjih šol in nekaterih posameznih podjetij ter se informirali o posameznih poklicih, možnostih za vpis na šolo ali za štipendiranje ter o izkušnjah dijakov na posameznih šolah. Med 8. in 13. uro bodo torej v prostorih Mladinskega centra Idrija vrvele ideje in vprašanja, ki jih bodo zastavljali obiskovalcem.

Sodelovanje na dogodku so zaenkrat potrdili iz Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna, Srednje šola Biotehniškega centra Naklo, Biotehniške šole in Elektrotehniške ter računalniške šole Šolskega centra Nova Gorica, Srednje trgovske šole Ljubljana, Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Gimnazije Nova Gorica, Gimnazije Jurija Vege, Srednje frizerske šole, Gimnazije Šiška,  Ekonomske šole Ljubljana in še nekaj okoliških podjetij Poclain Hydraulics, Hidria ter ETA Cerkno. V informativne kotičku bodo na voljo še informacije glede drugih srednjih šol v Sloveniji, bivanja v dijaških domovih in neformalnega izobraževanja - z nami bo zavod Nefiks.

S tem smo zagotovili pregled raznolikih področij, zato želimo osnovnošolcem veliko uspehov pri nadaljnji izobraževalni poti!

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2