MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Arhitekturice - Pod skupno streho

četrtek, 16 maj 2019 18:00

Tokrat se dobimo v četrtek, ko si bomo ogledali arhitekturno zanimivo zgradbo osnovne šole.

Ali ste vedeli, da je leta 1982 prejela nagrado Prešernovega sklada, zasnovala pa sta jo inženirja arhitekta Barbara Rot in Božo Rot?

Barbara Rot je bila predstavljena tudi kot pionirka projekta V ospredje, kjer so o njeni arhitekturi zapisali: "Značilni za njeno delo so celostna obravnava arhitekture od domišljene urbanistične postavitve objekta v prostor do arhitektonskega oblikovanja, skrb za detajle in umeščanje likovnih del v arhitekturno zasnovo."

// Arhitekturice ponujajo priložnost, da se ne glede na predhodno znanje spoznate s sodobnimi arhitekturnimi praksami, ki so aktualne v lokalnem in globalnem merilu, da se bolje spoznate s prostorom, ki vas obdaja in z načini, kako prostor spreminjati.
Dogodki so za udeležence_ke brezplačni, financirani so s strani programa študijskih krožkov MIZŠ, pripravila pa jih bo arhitektka Katja Martinčič. //

Vsi dogodki so odprti za javnost!

Lahko se nam pridružite tudi na posameznem srečanju, veseli bomo predhodne prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2