MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Arhitekturice - uvodno srečanje

petek, 19 april 2019 18:00

Arhitekturice ponujajo priložnost, da se ne glede na predhodno znanje spoznate z arhitekturno podobo Idrije in spoznate, kakšen vpliv ima ta na življenja ljudi pri nas in drugod po svetu.

Ogledali si bomo primere dobre arhitekturne prakse pri nas (javni objekti rudnika, cerkev, trg, gledališče, grad, OŠ, blagovnica), preučevali svoje vsakdanje okolje, razmišljali, kako oblikovanje odgovarja na potrebe uporabnika. Predstavili bomo tudi sodobne koncepte angažirane arhitekture, sobivanja mlajših in starejših, trajnostne arhitekture, raziskovali ekološki in trajnostni vidik arhitekture ter spoznavali pomen javnega prostora in nepremičninskih politik. Ogledali si bomo različne prezentacije arhitekturne misli - fotografijo, skico, risbo, maketo - in se tudi sami preizkusili v urbanem skiciranju. Razmišljali bomo tudi o skupnih prostorih v mestu ter izdelali predloge za njihovo izboljšanje.

Vsako srečanje bo sestavljeno iz predavanja, ogleda filmov, terena ali primerov ter vrednotenja prek skice, risbe in fotografije.

Dogodki bodo za udeležene brezplačni, financirani bodo s strani programa študijskih krožkov MIZŠ, pripravila pa jih bo Katja Martinčič. Zainteresirani se prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. najkasneje do srede, 17. 4.