MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Sredina druženja: Risanke

sreda, 16 januar 2019 10:00

Kaj so sredina druženja?

S sredinimi druženji smo začeli lansko leto z namenom, nosečnicam in staršem (zlasti mamicam na porodniški) ponuditi prostor, kjer se lahko brezplačno družijo, pogovarjajo, spijejo kavo ali čaj, med tem ko se lahko njihovi dojenčki, malčki in otroci igrajo na blazinah. Pogosto na druženje povabimo kakega gosta, ki s svojim znanjem posreduje aktualne informacije. Srečanja se začenjajo ob 10h in trajajo predvidoma do 12h.

Prvo srečanje v novem letu bo v sredo, 16.1.2019 ob 10:00.

Tokrat se bomo pogovarjali o vplivu televizije in risank na otrokov razvoj. Ogledali si bomo nekaj risank in razmišljali, kaj naredi risanko kvalitetno. Res je, da je televizija del našega vsakdana in da si je kot starš najlažje pridobiti pol ure miru prav s tem, da otroku predvajamo risanke. Vseeno pa je lahko gledanje risank tudi super aktivnost za preživljanje skupnega prostega časa, tema za pogovor in orodje, s katerim lahko dosežemo marsikateri vzgojni cilj.

Srečanje bo vodila Tina Mervic, magistrica psihologije, ki je del svoje študijske prakse opravljala tudi na RTV Slovenija na Otroškem in mladinskem programu.

Obvezne prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., srečanje bo izvedeno v primeru zadostnih prijav (vsaj 4 mamice).