MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Mladinska izmenjava How to survive real life

ponedeljek, 25 februar 2019 17:00

How to survive real life? je mladinska izmenjava med mladimi iz Slovenije, Nizozemske, Poljske, Hrvaške in Cipra, starimi med 14 in 25 let.

V letošnjem letu je bil Mladinski center Idrija prisoten na različni aktivnostih, kjer so mladi izražali svoje želje in potrebe, npr. na otroškem parlamentu, kjer so učenci osnovnih šol naštevali aktivnosti, v katere bi se želeli vključiti, ampak jim obstoječi šolski sistem tega ne dopušča, prav tako na vseh štirih osnovnih šolah v Idrijsko-Cerkljanski regiji izvajamo podjetniške delavnice, kjer je cilj predvsem soočiti mlade s temami, kot so kritično mišljenje, komunikacija, delo v skupini, ustvarjalnost … Prav to so teme, na katere formalni sistem velikokrat pozablja, mladim pa se zdijo vse bolj pomembne in bi jim želeli posvetit več pozornosti. Namesto učenja faktografskih znanj, ki so v času sodobne tehnologije le klik stran, se v ospredje postavlja razvoj veščin.

Načrtovanje in izvedba mladinske izmenjave How to survive real life, mladim ponuja možnost učenja projektnega načrtovanja, dela v skupini, raziskovanja evropskih vrednot – vse to preko neformalnega učenja in ob stalnem reflektiranju pridobljenih kompetenc in veščin. S projektom želimo sodelujoče opolnomočiti z veščinami za življenje in preko izvajanja projekta v lokalnem okolju tudi promovirati nove poglede in mladim približati neformalno izobraževanje.

Vse te kompetence pa bomo v praksi preizkusili preko manjših projektov, ki se bodo vezali na tematiko "zero waste".

Tu je okviren program, ki ga bomo s skupino organizatorjev še dopolnili.

how to survive

Zato iščemo mlade iz Slovenije, ki bi se želeli udeležiti izmenjave! Prav tako iščemo posameznike, ki bi si želeli pomagati pri organiziranju/izvajanju izmenjave.

- Če te zanima biti udeleženec in spoznavati nove ljudi, pridobitvati kompetence, se zabavati, iti na izlet, spoznavati Idrijo iz drugačnega zornega kota - se nam pridruži in izpolni obrazec ;) Mednarodno srečanje vseh zainteresiranih bo v petek, 18. januarja ob 17.00.

- Če te zanima biti organizator/izvajalec delavnic, kjer boš prav tako spoznaval-a nove ljudi, se nekaj novega naučil-a, pridobil-a kompetence vodenja skupine in izvajanja delavnic in se pri tem tudi zabaval-a - se nam prav tako pridruži in izpolni obrazec. Srečanje organizatorjev in ustvarjalcev bo v petek, 11. januarja ob 17.00.

- Če imaš idejo za izvedbo izmenjave (metode, vsebine za delavnice, vsebine za predavanja...), prav tako izpolni obrazec. Obkljukaj, da želiš sodelovati kot predlagatelj idej. Hvala!

OBRAZEC: https://goo.gl/forms/aD17LjHJHaQ50HNH2

How to survive real life

Lepo, lepo vabljeni :)