MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Zabavni petek: Impro - Črn' humor

petek, 07 december 2018 20:00

Impro: Črn' humor  

Dino Kapetanović - Nejc Šmit - Matjaž Peklaj

Zabavni petek: 7.12. ob 20h

Improvizacijsko gledališče krajše impro je ena najboljših oblik zabave za celo družino (… razen, ko gre za Črn' humor, takrat ne pripeljite s sabo cele družine. Razen, če se jih želite znebiti!). 

Na impro predstavi igralci ustvarjajo kratke prizore, navdih zanje pa dobijo od gledalcev, recimo, ko igralci potrebujejo prostor nekdo iz publike »zakriči avtobusna postaja« ali »dnevna soba« (ali krematorij ali pokopališče ali plantaža bombaža). 

Če igralci potrebujejo odnos med dvema oseba, bi lahko kdo iz publike zakričal »dva prijatelja ali cimra« (… ki seksata) ali pa »sodelavca« (… ki seksata) ali pa »brat in sestra« (… ki seksata). 

Vsi prizori pa so običajno začinjeni še z različnimi omejitvami, recimo Česa ne rečeš v določeni situaciji, recimo na poroki (»Zdej si končno moja lastnina«) ali pa Kaj je v našem svetu čudno v neki drugi kulturi bi bilo pa lahko popolnoma običajno (»nekrofilija«). 

In ker je celotna predstava improvizirana se lahko zgodi karkoli (tudi popoln umor), tako da pridite (morda je to vaša zadnja priložnost) ?.