MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

OKREPI SE, PREMAGAJ STRES! - DELAVNICA SPOPRIJEMANJA S STRESOM

sobota, 17 november 2018 09:30

Obveznosti, izpiti, roki, plačila, služba, samostojnost, starševstvo, uspešnost, kariera, dokazovanje, tempo,… STRES! Verjetno se je z njim vsakdo že srečal, ali pa ga doživlja zelo pogosto. Če ga znamo dobro obvladovati, bo naše življenje uspešnejše, lažje in bolj zdravo.

Z znanjem kako se spopadati s stresom, kako razumeti svoje telo, in načrtovati svoj odziv v stresnih situacijah, boste lažje kos vsakdanjim izzivom.Na delavnicah namenjenih spoprijemanju s stresom se bomo srečevali 4 sobotne dopoldneve, po 90 min. Srečanja so praktično naravnana, vsak udeleženec dobi tudi brezplačni priročnik, ki mu pomaga naučene tehnike uporabljati v bodoče. Spoznali bomo osnovne značilnosti doživljanja stresa, vzroke zanj ter načine njegovega obvladovanja. Pridobili znanja in veščine, s katerimi si lahko pomagamo sami in izboljšamo svoje počutje (tehnike sproščanja, tehnike preusmerjanja misli in čustev). Naučili se bomo kako načrtovati odziv na stresne situacije, kako razviti čustveno zavedanje itd.

Tema posameznega srečanja:

1. Stres in travma

2. Duševne in telesne motnje, povezane s stresom in travmo

3. Zavedanje, prepoznavanje in obvladovanje čustev

4. Moji viri moči

Število mest na sklopu delavnic je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na celoten sklop. V primeru prevelikega interesa, imajo prednost mladi med 19. in 30. letom starosti.

Udeležba je brezplačna in bo izvajana s strani Centra za krepitev zdravja ZD Idrija.