MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Otvoritev Hostla in 5-letnica MCI

petek, 08 junij 2018 18:00

Letos Mladinski center Idrija praznuje že peto obletnico svojega delovanja, če sploh ne štejemo let, ki so pretekla od prve ideje po mladinskem centru, njegovem izgledu in njegovih aktivnostih. Leta 2013 so prenovljeni prostori prvič odprli svoja vrata pod imenom Mladinski center Idrija. Začelo se je s skupino prostovoljcev z vizijo, nadaljevalo z izvajanjem aktivnosti s strani društev, ki so člani Zveze društev Mladinskega centra Idrija (Društvo tabornikov RSK Idrija, KIŠ, Idrija 2020), leta 2015 pa je MCI sprejel prvo zaposleno. Do letošnjega leta se je MCI ekipa (če seveda ne štejemo vseh prostovoljcem) razširila na število 5, saj smo bili uspešni na več evropskih in državnih razpisih, ki mladim omogočajo zaposlovanje. Hkrati pa se je iz nekaj dogodkov na mesec, program razširil na redne tedenske aktivnosti, večmesečne projekte, stalno izvajanje mednarodnega mladinskega dela, gostovanje prostovoljcev iz Evrope in še mnogo več.

Vzporedno bo potekala tudi uradna otvoritev Hostla Idrija, ki ga je z začetkom aprila v uporabo prevzel Mladinski center Idrija. Slednjega, ki se je od ukinitve dijaškega doma pred več leti šele uveljavljal, želimo razviti v aktiven mladinski hostel. Naš cilj je različnim mladinskih organizacijam ponuditi kvalitetno bivanje v Idriji, kjer jim bomo poleg prenočišč nudili tudi prostore za izvajanje različnih izobraževanj, delavnic in treningov. Prostori hostla so trenutno v solidnem stanju in ponujajo kapaciteto 45 ležišč, z majhnimi nadgradnjami in osvežitvami – ter veliko prostovoljnega dela in angažmaja mladih – pa bomo v prihodnjih mesecih postavili pogoje za cenovno dostopno nastanitev in pozitivno atmosfero, kot jo običajno ponujajo mladinski hostli, z dodatno vrednostjo možnosti izposoje koles.

Dogodek bo poln aktivnosti in zabave. Prav tako se bodo predstavili naši stalni programi - pevski zbor, učne ure kitare... Dogajanje pa bo popestril tudi večerni koncert skupine Moonrise in kantavotrja Jakoba Kobala.

Več o dogodku tudi na FB.

Prisrčno vabljeni! ;)