MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Delavnica uvajanja goste hrane po metodi Baby Led Weaning

sreda, 21 februar 2018 10:00

Drage mamice in tudi nosečnice,
vljudno vas vabimo (skupaj z dojenčki) na delavnico uvajanja goste hrane v sklopu Sredinih druženj, kjer bomo govorile o konceptu uvajanja goste hrane na otrokovo pobudo. Ker verjamemo, da je vsak otrok edinstven in si želimo spodbujati njegov razvoj in samostojnost. 

Kaj boste na delavnici izvedele?
- na kratko o razvoju dojenčkovega črevesja 
- kdaj je primeren čas za uvajanje goste hrane
- kaj je metoda Baby led weaning
- kakšne so prednosti te metode v primerjavi s kašicami in tudi kakšne so slabosti
- kako se lotiti uvajanja v praksi (prikaz kakšni kosi so primerni)
- kako poskrbeti za varnost pri tem
- kakšen položaj je primeren za hranjenje (tudi iz vidika gibalnega razvoja)
- kako otroku ponuditi vodo
- govorile bomo o dilemah kot je uvajanje glutena, uporabi pribora, uporabi soli, izbiri prve hrane, kombiniranju blw-ja in kašic in o morebitnih ostalih vprašanjih udeleženih
- opremile se boste z vsemi informacijami, da boste lahko pogumno zakorakale na pot uvajanja po tej metodi

Za dogodek zbiramo prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., udeležba na delavnici pa stane 5€.

---

Delavnico bo izvedla Nana Krošel, ustanoviteljica centra Bona Dea in pa facebook skupine Baby led weaning Slovenija, sicer tudi mamica dveh otrok, ki sta se oba uvajala v hranjenje z gosto hrano po tej metodi. V osnovi se ukvarja s celostnimi svetovanji za vitalnost (sprememba prehrane, dodatki, zelišča, kopeli, Bachove cvetne esence,samomazaža, vaje) in pa s poučevanjem joge s poudarkom na nosečnicah in mamicah po porodu (diastaza). Zanima jo delovanje človeka iz različnih aspektov (fizični, energijski, čustveni) in predvsem kako te nivoje med seboj uskladiti. Z delavnicami o Blw-ju želi mamicam vliti zaupanje in pogum, da na poti spoznavanja hrane zaupajo vase in dojenčkove sposobnost.