MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Delavnica orientalskega plesa

sobota, 15 april 2023 17:00
Delavnica orientalskega plesa Nežka Cestnik

Prebudimo telo, zazibajmo boke, prepustimo se ritmom orientalskega plesa.

Orientalski plesi so aktivna oblika rekreacije za krepitev duha in telesa, primerni so za vsa dekleta in žene (in moške), ne glede na starost in status v družbi. So različni ritmi orientalske glasbe, ki izhajajo iz egipčanskega plesnega izročila pod skupnim imenom raqs sharqi (Raqs – ples, Sharqi – vzhod).

V MCI prihaja delavnica orientalskega plesa, kjer bomo poznali, kaj to je, od kod izvira in pregledali različne plesne stile.Začeli bomo z ogrevanjem, ki povezano preide v učenje egipčanskih gibov, povezanih v ritmično dojemanje. Skozi voden ples bomo spoznavali gibe, kasneje pa nekatere elemente združili v krajšo kombinacijo. Čisto na koncu pa sprostitev in razteg.

»Orientalski ples je aktivna rekreacija, kjer ni nasilja nad telesom!« izjava dolgoletne udeleženke tečaja orientalskega plesa, dr. Leonarde Permanšek.

 

Za lažjo predstavo tečajev prilagamo video:

https://www.youtube.com/watch?v=JqF912Qg-Lw

 

KDAJ: sobota, 15. april 2023, ob 17:00 (do 19.00)

KJE: Večnamenski prostor Mladinskega centra Idrija.

CENA: delavnica je za udeležence brezplačna

PRIJAVE: prijave obvezne - v primeru nezadostnega števila prijav delavnica odpade. Prijavite se do 12. 4. 2023.

 

Prijavite se na naslednji povezavi: https://forms.gle/rWyPPfK2nXCWNEvx5. Seveda se lahko prijavite tudi na našo telefonsko številko 051231049 ali elektronsko pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V primeru nezadostnega števila prijav bomo delavnico odpovedali, kar bomo objavili na naši spletni strani, FB in instagram profilu.

 

 

KDO VODI:

Delavnico orientalskega plesa vodi Nežka Cestnik, ki že šesto leto uspešno vodi Društvo Kreativnih idej Magnolija, katerih glavna dejavnost je poučevanje orientalskih plesov. Pleše že od svojega petega leta in aktivno poučuje 10 let. Na svoji plesni poti se je srečala tudi z drugimi plesnimi stili, kot so: hip hop, show dance, latino dance, modern dance, ipd.

S selitvijo v Idrijo želi prebivalcem mesta predstavili svojo interpretacijo tovrstnega stila in vas vabi na spoznavno delavnico.

»S trebušnim plesom krepimo mišice v predelu trebuha, krepimo mišice medeničnega dna in s tem skrbimo za normalno delovanje vseh organov, ki se nahajajo v predelu trebuha. Trebuh predstavlja vir življenja in s trebušnim plesom krepimo moč trebuha in dvigujemo energijo celega telesa!« Tina Cestnik

Nežka 14.9.2020 8901 1

 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2