MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Dobrodelna peka Galette des Rois

petek, 27 januar 2023 16:00
Dobrodelna peka Galette des Rois Cherry international foundation (Curae)

Vsaka država ima svoje tradicionalne praznike in običaje, ki združujejo prebivalce in razveseljujejo obiskovalce.

Naša prostovoljka Léa se je po novoletnih počitnicah vrnila iz Francije, kjer so ravno začeli z obeleževanjem praznika svetih treh kraljev. Sicer tradicionalni verski dogodek postopoma postaja dogodek druženja med prijatelji in družinami. Ob tej priložnosti svojim bližjim podarijo posebno torto, imenovano "Galette des Rois" (torta kraljev) – ne le 6. januarja ampak kar ves januar si Franozi voščujejo srečno novo leto in hkrati uživajo v sladkih dobrotah. In kar je še boljše? Mandljeva sladica iz listnatega testa je posebna tudi zato, ker v sebi skriva zaklad. In če vanj ugrizneš ravno ti, postaneš kraljica ali kralj torte!

 

Da ne bo lepo samo Francozom, bomo izkoristili to priložnosti in v Idrijo pripeljali utrip Francije. 27.1. (petek)  bomo pripravili dobrodelno peko Galette des Rois. Inštrukcije vam bo z avtohtonim francoskim naglasom podajala Léa, testo pristno francosko, vzdušje pristno idrijsko :)

Ustvarjene torte bomo v duhu obdarovanja prodajali naslednji dan, v soboto, 28. 1., na pokriti tržnici v Idriji. Zbrana sredstva bodo šla v roke našim tabornikom – za članarino, razne stroške ter projekte, ki jih tako marljivo ustvarjajo. Zato vas vabimo, da se nam pridružite v čim večjem številu.

Več rok = več tort :)

 

KDAJ:

DOBRODELNA PEKA: petek, 27. 1. 2023, ob 16.00 

KJE: v MCI/Host'lovi kuhinji 

 

DOBRODELNA PRODAJA:  sobota, 28. 1. 2023, od 8.00 naprej

KJE: na pokriti tržnici.

 

KOMU JE NAMENJENO: vsem in komur koli, ki želi pomagati ali spoznati del francoske tradicije

CENA: peka je brezplačna, tortica pa za prostovoljni prispevek :D

KAKO SE PRIJAVITI: Izpolnite naslednji obrazec

Prijave zbiramo do četrtka, 26. 1. 2023.  Število mest je omejeno.

Za več informacij se lahko obrnete na Léo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (francoščina, angleščina), Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (slovenščina).

 

taborniki_1.png

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2