MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Gozdna terapija

sobota, 15 oktober 2022 10:00

Prišla je jesen in narava nas v vseh letnih časih vabi v njen objem ...

Zato vas v SOBOTO, 15.10.2022 ob 10.00 uri vabimo na jesensko izkušnjo – NARAVNO TERAPIJO/GOZDNO KOPEL v idrijski naravi.

KAJ JE GOZDNA KOPEL OZ. NARAVNA TERAPIJA: Gre za človeku in naravi zelo prijazno, spoštljivo, vzajemno, odprto in za vsakega posameznika zelo raznoliko izkušnjo, kjer se človek lahko na globlji in pristen način poveže sam s sabo, z naravo, z drugimi in z vsemi bitji izven človeškega sveta. To dosežemo s posebno vodenim lahkotnim sprehodom oz. serijo povabil v stik z naravo, ki sprostijo tvoj živčni sistem, te umirijo, ti pomagajo zadihati in ti odpirajo vrata do tistega, kar ti potrebuješ in kjer ti narava lahko pomaga. V gozdni kopeli/ naravni terapiji se naše telo, um, čustva in duša okopajo v dobrodejnih elementih gozdnega ali drugega naravnega okolja. Z vsemi čuti se povežemo z naravo, s sabo, s svojo notranjo resnico ter močjo.

Glavni terapevt je NARAVA, vodnica gozdne terapije ti zgolj odpiram vrata in držim prostor zate, da si z naravo izmenjaš izkušnje in darove, ki jih narava ponuja prav zate in ti za njo. Pri gozdni terapiji gre vedno za vzajemen odnos med tabo in naravo.

Izvaja se lahko v kateremkoli okolju, kjer lahko pridemo stik z naravo in traja približno 2-3 ure. Celoten potek je zelo umirjen, lahkoten in ne zahteva posebne fizične pripravljenosti. Priporočljiva pa je skrb zase in za svoje udobje.

Tokratna naravna terapija bo trajala približno 2,5 ure in bo potekala v prelepi idrijski naravi. Zbirno mesto bo ob 10.00 uri pri Komunali Idrija, od koder se skupaj odpravimo peš (cca. 10 min) do kotička v naravi.

 

KAJ POTREBUJEŠ V SOBOTO S SEBOJ:

- Pijača (čaj ali voda)
- Udobna in topla oblačila v več plasteh (dolge majice v plasteh, jakna/bunda, žabe, termos ali dvojne nogavice, dolge hlače, kapa in rokavice po potrebi). Če si bolj zmrznjene sorte, jih raje vzami s seboj. Vsekakor se obleci več kot za običajen sprehod, saj se bomo gibali počasi in bo vse zelo umirjeno.
- Primerna in dovolj topla obutev (najbrž bo v naravi dopoldne rosa ali celo slana).
- V primeru spremenljivega vremena imej za vsak slučaj s seboj dežno jakno/plašč, dežne hlače, dežnik
- manjša podloga za sedenje
- repelent proti klopom, komarjem

VODENJE:
Izvaja Tamara Koren Pečar, certificirana vodnica za naravno in gozdno terapijo po modelu Association of Nature and Forest Therapy, s sedežem v ZDA.

Za dodatne dodatne INFO pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

PRIJAVE:
Se zbirajo najkasneje do TORKA, 11. 10. 2022, št mest je omejeno. Izpolnite PRIJAVNICO.

Gozdna kopel se izvede v skoraj vseh vremenskih razmerah, razen v primeru nevarnega vremena (neurje, naliv, močan veter).

Se srečamo in povezujemo v naravi, kjer je prav v vseh letnih časih zanimivo in lepo.

 

Dogodek poteka v sklopu Erasmus+ strateškega partnerstva Positive outdoor experience.

Erasmus_MOVIT_MCI_-_logoti.png

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2