MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

DIG-IT PANDILK

ponedeljek, 27 september 2021 12:00

Ste že slišali za digitalne odpadke? Vsi dobro vemo, da je elektronska in električna oprema izjemno nevarna za okolje in je zato ravnanje s tovrstnimi odpadki izjemno pomembno. V Idriji in okolici lahko najdete več zabojnikov za tovrstno odpadno opremo. Negativen vpliv na okolje pa predstavljajo tudi drugi digitalni odpadki na naših elektronskih napravah. To so naša neprebrana sporočila, osnutki, oglaševalni oziroma promocijski maili, ipd. Koliko elektronskih sporočil imate shranjenih na vašem mailu pa vam ne služijo več oziroma jih niti niste odprli? ;)

"Vsako leto na svetu ustvarimo 20 milijonov ton elektronskih odpadkov. Prebivalec Evrope jih v povprečju ustvari več kot 16 kilogramov. Manj kot 20 odstotkov se jih reciklira, preostali končajo na ilegalnih odlagališčih, kjer zastrupljajo pitno vodo, naravo in ubijajo ljudi iz revnih predmestij v državah v razvoju." VIR: Mladina

Z namenom ozaveščanja o tovrstnih odpadkih in z željo po pozitivnih spremembah v mesecu septembru uvajamo majhen korak k boljšemu jutri z DIG-IT PANDILK izzivom. Kaj to pomeni? Da vsak ponedeljek zbrišemo vsaj 10 neprebranih/starih elektronskih sporočil, neuporabljenih fotografij ali aplikacij, ki smo si jih enkrat naložili pa jih ne uporabljamo. Ste z nami? :)

pexels photo 193003

DIG-IT PANDILK izziv se izvaja v okviru projekta Zmanjšaj!

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2