MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

delavnica: Pisano pisanje (1. del)

sreda, 14 april 2021 17:00

v prsih mojih plahuta zaprta ptica neizpovedanosti/ zjutraj me je prazen list pogledal tako žalostno, da sem se ga preprosto morala usmiliti - zjutraj sem izgledala tako žalostno, da se me je prazen list preprosto moral usmiliti / moja najljubša glasba: spomladi - žgoleče ptice z žgolenjem pisanja, poleti - morski valovi s valovanjem pisanja, jeseni - šelestenje listja s šelestom pisanja, pozimi - tišina teme s tišino pisanja / vse je že bilo napisano, ampak ne tako, kot se hoče napisati meni / pišem pa pišem pa pišem še pa še pa še, pa še paše

Na prvem srečanju bo Ana izpostavila nekaj izhodišč za prebujanje pišočega jaza, ki jih bomo skupaj tudi praktično preizkusili. Do naslednjega srečanja boste pisanost lastnega pisanje lahko podrobneje raziskovali prek predlaganih vaj, ter nato 12.5. s skupino delili izkušnje.

Ana Obreza - po izobrazbi dramaturginja, po poklicu umetnica - rada raziskuje različne načine umetniškega izraza od pisnega in likovnega do glasbenega in plesnega. Pisanje je njen posebej priljubljeni način oblikovanja stvari - predstavlja ji dar, prizemljitev, oddaljitev, čiščenje, preoblikovanje - in povezovanje.

Za tiste, ki se jim rado dobro piše, organiziramo delavnico PISANO PISANJE, ki bo potekala v dveh srečanjih ob sredah, 14. 4. in 12. 5., s pisanjeljubo Ano Obreza.

Pripišite si pisanje in se zapišite pisanosti s prijavo prek spletnega obrazca najkasneje do petka, 9. 4.

Na pisanje!

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2