MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Predavanje o električnih avtomobilih: smo res lahko zeleni?

četrtek, 11 marec 2021 19:00

So res električna vozila izum, ki nam bo prihranil grozo ekološke katastrofe in bomo z njimi rešili problem onesnaževanja? Vse gre v smer spodbujanja izdelave in uporabe električnih avtomobilov. Evropska direktiva teži k znižanju izpusta CO2, kar posledično zahteva umik avtomobilov, ki kot gorivo uporabljajo fosilna goriva.

Na predavanju bomo izvedeli nekaj osnovnih dejstev, ki so pomembna, da jih kot bodoči uporabniki e-vozil poznamo. Predstavljene bodo prednosti in pomankljivosti ter nadaljnja smer razvoja.

Ko govorimo o zeleni tehnologiji, ne moremo mimo kritičnega pogleda na trenutno stanje družbe. S tem namenom si bomo ogledali model svetovne porabe energije. Vprašali se bomo, na kakšne načine vse lahko proizvedemo električno energijo. Predavanje bomo zaključili z debato, v kateri bo lahko vsak predstavil svoje mnenje, idejo in pogled. Zato te vljudno vabimo, da se pridružiš predavanju, ki bo potekalo v četrtek, 11. 3. ob 19h prek Zoom-a.

Z nami bo Ajda Tuševski, po izobrazbi magistra elektrotehnike. Trenutno je zaposlena na Fakulteti za elektrotehniko, kjer se ukvarja z razvojem integriranih vezij.

 

PRIJAVE:

Predavanje bo potekalo v zaprti skupini prek Zoom-a, zato so obvezne predhodne prijave. Prijave zbiramo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali prek zasebnega FB sporočila s pripisom vašega maila. Prijava je potrjena, ko dobite s strani Mladinskega centra Idrija povratni odgovor. Dan pred dogodkom boste na vaš elektronski naslov prejeli povezavo do Zoom dogodka. 

 

**Dogodek se izvaja v okviru projekta Zmanjšaj! Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2