MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Potopisno: Islandija

torek, 15 december 2020 19:00
Potopisno: Islandija Tiziano Biagi

ISLANDIJA – majhen narod obdan z divjino

Ste vedeli, da na Islandiji mladi pogosto uporabljajo posebno aplikacijo za zmenke, zato da se ne zgodi, da bi kasneje na družinskem pikniku ugotovili, da so zmenkovali z bližnjo sestrično? Da preberejo največ knjig na prebivalca na svetu? Da porabijo največ elektrike na prebivalca na svetu? Popijejo največ kokakole? So najbolj varna država na svetu? … 

Mnogi popotniki, ki jih bolj kot nakupovalna središča, kulturne znamenitosti in posedanje po restavracijah velikih mestih navdušuje narava, bodo na svoj seznam potovanj kmalu uvrstili Islandijo.

Večina se v otok zaljubi, saj tam najdejo mir. Močan veter, sneg, obilica dežja in nizke temperature, zagotovo odvrnejo množičen turizem, kot ga poznajo v Aziji. K temu pa pripomorejo tudi vrtoglave cene. A kljub vremenu in cenam, je Islandija ena izmed držav, ki obiskovalca ne razočara. S svojimi razburkanim severnim Atlantikom polnim kitov, neskončnimi kilometri pohodnih poti, ledeniki, črno vulkansko prstjo, njorkami, islandskimi konji, jeleni, polarnimi lisicami, termalnimi vrelci in ustvarjalnostjo in humorjem med domačini, bo vsakega obiskovalca privabila ponovno.

Vabljeni na potopisno predavanje z Dijano Čataković, ki se je na Islandijo odpravila trikrat (skupaj 8 mesecev). Predstavila vam bo življenje Islandcev, najlepše naravne znamenitosti in mnogo stvari za katere niste vedeli.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2